Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Čakre so energerski centri v našem telesu, ki so odgovorni za to, da so energije uravnovešene. Pomembno je, da so redno negovane, saj s tem dajemo samozavesten korak zadovoljni prihodnost.  Čez čas se na čakrah pojavijo blokade, ki v primeru, da jih ne očistimo, povzročajo najrazličnejše težave na naši poti. Sedem čaker je razdeljenih po vertikali od medeničnega dna pa vse tja do 10 cm nad glavo.

cakre

PRVA ČAKRA (korenska čakra)

Prva čakra je kot temelj hiše. Dokler je temelj zdrav je hiša trdna, stabilna, varna,… Povezana je z začetkom hrbtenice, medeničnim dnom in prvimi tremi vretenci in je odgovorna za občutek varnosti in preživetja posameznika.

Če je na tej čakri blokad pa se lahko pojavijo različne težave. Kažejo se lahko kot tesnobne motnje, strahovi ali celo nočne more. Fizično je prva čakra povezana s težavami v debelem črevesju, mehurju, spodnjem delu hrbta in nogami. 

Pogosti psihološki simptomi neuravnotežene korenske čakre: osamljenost, negotovost, občutek neutemeljenosti, nezaupanje, zapuščenost, neodločenost, depresivnost, tesnoba, zasvojenosti, fobije, obsedenosti.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene korenske čakre: bolečine v spodnjem delu hrbta, išias, krčne žile, zaprtje, driska, težave z rektalno/analno bolečino, impotenca, zadrževanje vode in težave z dimljami, boki, nogami, koleni, gležnji in stopali.

DRUGA ČAKRA (sakralna čakra)

Druga čakra se nahaja nad sramno kostjo in pod popkom. Povezana je s spolnimi in ustvarjalnimi energijami. Če je druga čakra zdrava in v harmoniji se počutite odlično. Prijazni ste, strastni in izpolnjeni, hkrati pa oddajate občutke dobrega počutja, obilja, užitka in veselja.

Pogosti psihološki simptomi neuravnotežene sakralne čakre: motnje hranjenja, odvisnosti, nizka samozavest, vprašanja odvisnosti, nizek libido in neuravnotežena čustva.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene sakralne čakre: težave z ledvicami in okužb sečil, kronične bolečine v spodnjem delu hrbta, spolne motnje, neplodnost, ginekološke težave, nefunkcionalni menstrualni cikli in težave s črevesjem, vranico in žolčnikom.

 

TRETJA ČAKRA (solarni pleksus)

Tretja čakra je locirana med popkom in prsnim košem. Povezana je s presnovo, prebavo in želodcem. Če je čakra uglašena je vir individualne moči. Če ni, pa smo lahko izgubljeni, dvomimo v svojo vrednost lahko se tudi pojavi depresija.

Pogosti psihološki simptomi neuravnotežene čakre solarnega pleksusa: slab spomin in pomanjkanje koncentracij, pogost strah, občutek necentriranosti, zasvojenost s sladkorjem, nespečnost in motnje hranjenja.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene čakre solarnega pleksusa: prebavne in črevesne motnje, alergije na hrano, motnje prehranjevanja, slab metabolizem, diabetes, debelost, ekcemi, akne in druga stanja kože, povezana s stresom.

ČETRTA ČAKRA (srčna čakra)

Četrta čakra je kot osrednja čakra locirana točno v sredušču prsi. Tukaj je mesto, kjer se srečujeta fizino in duhovno. Povezana je s srcem, timusom (pomembna za endokrinski in limfni sistem), pljuči in prsmi. Kot pa že ime samo pove, je ta čakra povezana z ljubeznijo.

Pogosti psihološki simptomi neuravnotežene srčne čakre: apatičnost, brezvestnost, nepopustljivost, brezup, nezaupanje, nepredanost in odmaknjenost.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene srčne čakre: pljučnica, astma, težave z dojkami, težave z dihali, bolečine v zgornjem delu hrbta, bolečine v ramenih in nadlahteh ter prezgodnje staranj.

PETA ČAKRA (grlena čakra)

Peta čakra se nahaja v področju grla in vlada komunikaciji. Brez težav ubesedite vaše občutke, zgodbe, resnico? Super vaša čakra je uravnovešena! Če imate težave, da na ljubeč način komunicirate s sabo ali drugimi pa je čas za čiščenje blokad na grleni čakri.

Pogosti psihološki simptomi neuravnotežene grlene čakre: živčnost, tesnoba, strah, motnje pomanjkanje pozornosti, slabe sposobnosti obvladovanja, občutek izoliranosti.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene čakre grla: težave z nosnim območjem, razdraženi sinusi, vneto grlo, bolečine v čeljusti, izguba glasu, težave s ščitnico, težave z zobmi in dlesni ter tegobe požiralnika.ŠESTA ČAKRA (tretje oko)

Šesta čakra je točka, ki jo najdemo med vašimi obrvmi. Povezana je z hipofizo, očmi, glavo, spodnjim delom možgan in s tretjim očesom. Tretje oko bi naj bil nekakšen most med vašo notranjostjo in zunanjim svetom. Tukaj je tudi mesto kjer se krepi naša intuicija, kar vam omogoča, da vidite jasnejšo sliko situacije v kateri ste.

Pogosti psihološki simptomi neuravnoteženega tretjega očesa: glavoboli in migrene, nočne more, napadi, nevrološke motnje, osebnostne motnje in nevroze, učne težave in halucinacije.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene čakre tretjega očesa: težave z očmi, težave z ušesi in težave s sluhom, hrbtenica in težave z lasiščem / lasmi.SEDMA ČAKRA (kronska čakra)

Sedma čakra je locirana ob kroni glave in je središče razsvetljenja in naše duhovne povezanosti z našimi višjim jazom in navsezadnje božanskim. Kadar so vse čakre usklajene takrat začutimo čisto zavest enotnost in ekspanzivnost vesolja, ki je v nas samih. 

Pogosti psihološki simptomi neuravnotežene kronske čakre: depresija, zmedenost, izguba vere, duševna odklopljenost, demenca, epilepsija, shizofrenija.

Pogosti fizični simptomi neuravnotežene kronske čakre: občutljivost na svetlobo, glavoboli, demenca, avtoimunske motnje, nevrološke motnje (kronska čakra vpliva na zdravje naših možganov in s tem na celotno naše duševno, fizično in duhovno zdravje).