Skip to content Skip to footer

Tarot je zemljevid duše

Je vaš vodnik za samoizpolnitev, kar vam omogoča tolmačenje 78 simbolnih kart. Tarot karte so ena izmed oblik vedeževanja. Namen tarot kart je, da se pri polaganju povežemo s svojim višjim jazom, skozi katerega kanaliziramo sporočila.

Tarot je mogoče uporabiti za številne namene, v zgodovini pa je spadal v dve ločeni skupini: ezoterično in eksoterično. Ezoterični tarot vsebuje v sebi globlje duhovne resnice in se je razvijal večinoma v tajnih družbah. Eksoterični tarot, pa je bil razvit v širši javnosti in se je uporabljal za napovedovanje sreče in prihodnjih dogodkov v življenju ljudi.

Tarot sestavlja 78 kart, razdeljenih v dve glavni skupini: veliko arkano in malo arkano.

Velika arkana je sestavljena iz 22. glavnih kart. Mala arkana pa je sestavljena iz še dodatnih štirih podskupin: palic, kelihov, mečev in novcev. Vsaka podskupina vsebuje karte od 2-10 in asa, paža, viteza, kraljico ter kralja. Tarot karte se polagajo na različne načine in z različnim številom kart. Polaganje je odvisno od situacije, o kateri želite prejeti napotke. Polaganje za partnerski odnos ni enako polaganju za selitev ali za vpogled v pretekla življenja.

Zakaj izbrati napovedovanje prihodnosti iz tarot kart?

Tarot karte so orodje, ki pomaga prikazati jasno sliko situacije v kateri ste se znašli. Zaradi vpliva čustev, v vsakdanu spregledamo malenkosti, ki nam omogočajo realen pogled. Če je vaš pogled zamegljen, se težko odločite za naslednji korak in se spotikate ob stare prepreke, ki vam že dolgo ne služijo več. Odločitev o vaši prihodnosti je zato težja.

Tarot pa pomaga razjasniti pogled na trenutno stanje in razkrije dejavnike, ki vplivajo na vaše življenje. Lepota tarota ni le v tem, da razkrije vprašanja, kdo, kaj, kje in kdaj, ampak tudi zakaj. Obstajajo zmote o tarotu, kot so, da je napoved predvidljiva ali psihološka, toda resnica je nekje vmes. In ta resnica vam postreže z jasno sliko vaše situacije.

Je primerno, da si sam/-a berem iz tarot kart?

Branje tarota ni tako enostavno kot se sliši. Za pravilno interpretiranje sporočila je potrebno veliko dela s kartami. Karte je potrebno začutiti in se naučiti rokovati z njimi. Pri branju sporočil iz tarot kart je zelo pomembna objektivnost, kar pa je težko, kadar izvajamo polaganje zase. Za prvo branje, priporočamo, da se posvetujete z izkušenim strokovnjakom, ki mu lahko zaupate. Prava branja tarota postanejo terapevtski postopek za pridobivanje dragocenih spoznanj. Dobro branje tarota bo potrdilo vašo lastno intuicijo in odprlo več vprašanj in možnosti za vaš lasten napredek, zato bodite previdni, ko gre za izbiro bralca.

Ali lahko tarot dejansko napoveduje prihodnost?

Z eno besedo, seveda. Včasih tako osupljivo natančno, da ti vzame dih. Spet drugič pa se lahko branje zdi večplastno in splošno, toda, po nekaj prespanih nočeh se ponavadi razjasni pogled na to, kakšen vpliv ima branje tarot kart na vaše življenje ali življenja vaših bližnjih.

Seveda, nekateri zagovarjajo teorijo, da naša usoda ni zapisana do pikice natančno in, če smo iskreni, se strinjamo s to teorijo. Verjamemo pa, da z vsako odločitvijo, ki jo v življenju pravilno sprejmemo, pridemo prej do želenega cilja. Za izbiro pravilnih odločitev pa nam še kako koristijo branja tarot kart.

Končna odločitev je vedno vaša. Veste kakšen bo vaš naslednji korak?

Želite prejemati sporočila, ki jih vesolje sporoča preko svojih medijev?

Prijavite se na sporočila vesolja, ki jih za vas pretolmačijo naši guruji. Tako boste vedno pripravljeni na naslednji korak.