Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Simboli sreče

Ko razmišljamo o simbolih za srečo, pogosto naletimo na klasične simbole, ki v različnih kulturah prinašajo srečo že stoletja. Simboli sreče so skozi zgodovino postali vse bolj priljubljeni in raznovrstni.

Kaj sploh so simboli sreče?

Preprosta definicija je, da je skoraj vsak predmet mogoče uporabiti kot amulet. Bistvo simbolov sreče je amulet ali predmet, ki naj bi tistemu, ki ga nosi, prinašal srečo.
Simboli sreče

Pikapolonica

Pikapolonica je splošno znana po tem, da prinaša srečo.  Nekatere kulture pravijo, da če na vas sedi pikapolonica in ne odleti, potem to pomeni, da vas kmalu obišče velika sreča. Spet v drugih kulturah prinaša sporočilo zaobljube ali poroke. To še posebej velja, kadar pikapolonica pristane na roki samske ženske.
Simboli sreče - pikapolonica

Srečna štiriperesna deteljica

Štiriperesne deteljice veljajo za simbole sreče v starodavni irski kulturi in je zaščitni znak za dan sv. Patrika. Kelti nekoč verjeli, da lahko štiristrina pomaga pri iskanju vilink, ki uresničijo želje. Mistična moč detelje s štirimi listi je simbol za srečo, vztrajnost, vero, upanje in ljubezen.
Simboli sreče - štiriperesna deteljica

Podkev

Po mnenju starodavnih kultur so podkve od nekdaj povezovali z vraževerjem. Različne legende prikazujejo, da ima ta predmet sam po sebi moč, ki prinaša srečo. Ker so včasih verjeli v slabe vile, je veljalo pravilo, da se podkve izdelujejo iz kovine, saj bi naj kovine odganjale zlobne vile.
Simboli sreče - podkev

Srečna številka sedem

Prepričani smo, da ste v preteklosti že slišali za prepričanje, da številka 7 prinaša srečo. Število sedem je velikokrat povezana s srečo, ki je posledica intuicije, katera vodi število 7. Število 7 pa je tudi zelo posebno v zakonih matematike. V sodobnem času je število 7 povezano s sedmimi dnevi stvarjenja in s sedmimi barvami mavrice.
Simboli sreče - Število 7

Srečni kovanec

Iz zgodovine prihajajo zgodbe o tem, da kadar so ljudje našli kovanec, so ga pobrali. Te navade smo prinesli tudi v današnji čas, ko še vedno verjamemo, da če poberemo kovanec in ga obdržimo, nase privlačimo srečo v težkih časih. Pomeni lahko tudi, da če ga najdeš, bo kmalu napočil čas blaginje.Simboli sreče - kovanci za srečo

Simboli sreče so tako amuleti, ki jih izberemo zato, da nas varujejo ali nam prinašajo srečo. In vsak amulet sreče lahko z različnimi rituali in afirmacijami postane še močnejše orodje za vašo zaščito in zadovoljstvo.

V kateri simbol za srečo pa vi najbolj verjamete?

Simboli sreče lahko imajo nadgradnjo svoje moči. Nadgradite moč tistemu, ki ga imate ali izberite nov simbol sreče. Pokličite nas na telefonsko številko 090 50 72 ali nam pošljite SMS sporočilo z besedo NAPOVED na 6060.

 

Cena klica znaša 2,19 eur/min z DDV oz. po ceniku vašega operaterja. Cena poslanega SMS sporočila z vprašanjem se obračunava po ceniku vašega operaterja, cena vsakega prejetega SMS sporočila (naš odgovor) pa je 4,49 eur z vključenim DDV-jem.